Креативне радионице „Празници нам стижу

 

Визија наше школе је да ученици, поред усвајања наставних садржаја, развијају одређене способности које ће им помоћи да се припреме за изазове које их чекају по изласку из система образовања и васпитања. Једна од тих способности је и предузетничка компетенција. У школи је формиран Тим за развој међупредметних компетенција и предузетништва који је препознао значај образовања за предузетништво и започео рад на промоцији и развоју потребних вештина и способности. Једна од активности Тима је организација новогодишње изложбе.

Први корак у реализацији поменуте активности је креативна радионица „Празници нам стижу“. Циљ радионице и свих даљих активности везаних за изложбу је да покрене ученике на размишљање, да развије код њих креативност, маштовитост, тимски рад и да допринесе развоју предузетничких способности.

Радионици су присуствовали сви ученици школе, чланови Тима и неки од наставника.

Најпре је педагог школе одржао предавање за ученике како би им објаснио шта је предузетништво, зашто је значајно и које су основе успешног предузетништва.

Други део радионице посвећен је изради новогодишњих накита и осталих декоративних елемената. Израду су пратили, помагали и координирали чланови Тима уз помоћ наставника наше школе. Ученици су за рад користили разне материјале које су самостално бирали и припремили за рад.

У завршном делу радионице ученици су изложили своје радове.

Продукти ове и осталих радионица биће разни новогодишњи украси и декоративни елементи који ће бити изложени у холу школе у време новогодиших празника.

Празници су покуцали на врата наше школе, чаролија је завладала, придружите јој се!