Врх стране

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
„Читај, пиши вазда, да душу би спасао, дела се предака сећај, да би духом растао“.

ОШ Милан Вучићевић Зверац

Братљево

У петак, 18. октобра 2019. године, три удружења жена из околине Смедерева посетили су нашу школу са жељом да донирају одређена средства ученицима и школи. Ученици, наставници и директор школе су имали прилику да се упознају са 12 представница

 

  • Удружење жена „Поморавски вез“ из Осипаонице,
  • Удружење жена „Село весело“- Водањ
  • Удружење жена „Прело“ - Лугавчина

Као представник Општине Ивањица домаћин је био и заменик председника Момчило Митровић, који се заједно са директором школе Видосавом Коларевићем захвалио на помоћи коју су та удружења прикупила за ученике наше школе. У школској трпезарији је органозован пригодан дочек и послужење.

Удружења жена су даровала сваком ученику по пакетић средстава за личну хигијену и основне животне намирнице, као и пакетиће слаткиша, затим јабуке, дуње, грожђе и нове зимске гуме за Ниву, без којих би превоз ученика до удаљених сеоских кућа у зимским условима био готово немогућ. Посебан допринос и вредне поклоне школи је даровала госпођа Радица Божиловић     из Салцбурга, која је са неколико пријатеља добре воље прикупила новчана средства, лаптоп, штампач у боји за школу, као и пакетиће и школски прибор за ученике. Нашу библиотеку, која је у повоју, госпођа Радица је обогатила са још нових књига.

Ученици су били изненађени посетом и нису крили одушевљење поклонима. Дан смо провели у дивној атмосфери и уз договор о поновним сусрету са гостима смо се растали у поподневним часовима. Било је то незаборавна посета хуманих жена ученицима наше школе, којима нечије мало значи све.

Copyright © 2021 ОШ Милан Вучићевић Зверац Rights Reserved.